Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kvasená kapusta

Kvasená kapusta

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Hlávkovú kapustu nastrúhame na kúsky.
2
V miske ich presolíme a dôkladne premiešame aj s rascou.
3
Zmes necháme približne 2 hodiny odležať.
4
Akonáhle kapusta začne púšťať vodu, začneme ju ručne (alebo s pomocou drevenej varešky) dôkladne utláčať do čistého pohára.
5
Skončíme v okamihu, keď je pohár plný zhruba 2 centimetre pod okraj (kapusta by mala byť plne ponorená v tekutine).
6
Pohár zaskrutkujeme (alebo prikryjeme potravinárskou fóliou a pripevníme gumičkou).
7
Uložíme na tmavé miesto pri izbovej teplote na misku, do ktorej môže odkvapkávať prebytočná tekutina.
8
Približne po troch dňoch je možné začať kapustu konzumovať.
9
Dôkladné prekvasenie, po ktorom zelenina skutočne zmäkne, trvá až niekoľko týždňov.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

33
kcal

140
kJ

Makroživiny

012345 1.67 g4.47 g0.33 g2.93 g B S T Vl
Bielkoviny:1.67 g
Sacharidy:4.47 g
Tuky:0.33 g
Vláknina:2.93 g

Glykémia

index
15
kcal

nálož
0.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (1.67 g) Sacharidy (4.47 g) Tuky (0.33 g) Vláknina (2.93 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.2 %) Sacharidy (54.1 %) Tuky (8.7 %) Vláknina (17 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.