Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Humár na kôpri

Humár na kôpri

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši

Postup prípravy:

1
Celého živého homára vložíme hlavou dole do osolenej vriacej vody s kôprovými semienkami a varíme 2-3 minúty.
2
Potom teplotu znížime a necháme zľahka variť ešte 5 minút, potom schladíme studenou vodou.
3
Uvareného homára veľkým nožom pozdĺžne rozrežeme a vyberieme vnútornosti a z chvostíka črievko.
4
Homára podávame na čerstvom kôpre ozdobeného a ochuteného citrónom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

133
kcal

558
kJ

Makroživiny

0510162126 21.62 g6.16 g2.04 g1.98 g B S T Vl
Bielkoviny:21.62 g
Sacharidy:6.16 g
Tuky:2.04 g
Vláknina:1.98 g

Glykémia

index
11
kcal

nálož
0.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
5.2
kcal

cholesterol
200
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (21.62 g) Sacharidy (6.16 g) Tuky (2.04 g) Vláknina (1.98 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (65.3 %) Sacharidy (18.6 %) Tuky (13.3 %) Vláknina (2.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.