Energia kcal
347 kcal
Energia kJ
1451 kJ
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
80 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Tapiokové perly sa vyrábajú z tapiokovej múky, ktorá je produktom hľúz manioku jedlého (Manihot esculenta) - tiež označovaného ako tapioca alebo yuca - pôvodne pochádzajúceho z tropických oblastí Ameriky. Rozlišujú sa horké a sladké varianty tejto plodiny, a to na základe obsahu glykozidov (horčín). Maniok je základnou potravinou pre stovky miliónov ľudí predovšetkým v tropických oblastiach.
Tapiokové perly sú bezlepkové, sú teda vhodné pre bezlepkovú diétu. Sú bohatým zdrojom polysacharidov s nízkym podielom vlákniny – majú preto vysoký glykemický index, je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Tapiokové perly sa používajú ako zahusťovadlo, najčastejšie na výrobu:
- múčnikov,
- pudingov,
- kaší,
- polievok,
- omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>