Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
306 kcal
Energia kJ
1279 kJ
Bielkoviny
7.5 g
Sacharidy
60 g
Tuky
1.5 g
Vláknina
5 g
Ražná strúhanka sa vyrába z lúpaných zŕn raže (Secale).
Strúhanka je lepková, nie je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
V kuchyni má obdobné použitie ako klasická krupica či hrubá múka. Hodí sa na prípravu:
- kaší,
- knedle,
- polenty,
- nátierok,
- zavárač do polievok,
- lievancov,
- múčnikov,
- pudingov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>