Kurzy ATAC

Škrob tapiokový

Kategória: Zelenina / Ostatné

Škrob tapiokový

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

368 kcal

Energia kJ

1539 kJ

Bielkoviny

2 g

Sacharidy

85 g

Tuky

0 g

Vláknina

2 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (2 g) Sacharidy (85 g) Tuky (0 g) Vláknina (2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (2.3 %) Sacharidy (96.6 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.1 %)

Tapiokový škrob je polysacharid získavaný z hľúz manioku jedlého (Manihot esculenta) - tiež označovaného ako tapioca alebo yuca.

Tapiokový škrob a zdravie

Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Tapiokový škrob je veľmi dobre stráviteľný.

Tapiokový škrob v kuchyni

Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingoch,
- ovocných produktov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.