Energia kcal
368 kcal
Energia kJ
1539 kJ
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Tapiokový škrob je polysacharid získavaný z hľúz manioku jedlého (Manihot esculenta) - tiež označovaného ako tapioca alebo yuca.
Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Tapiokový škrob je veľmi dobre stráviteľný.
Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingoch,
- ovocných produktov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>