Kategória: Obilniny bezlepkové / Ostatné
Energia kcal
381 kcal
Energia kJ
1591 kJ
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Ryžový škrob je rafinovaná ryžová múka zbavená tuku a bielkovín - jedná sa o polysacharid získaný zo zŕn ryže (Oryza sativa).
Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Ryžový škrob je veľmi dobre stráviteľný.
Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- ovocných produktov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>