Kurzy ATAC

Škrob pšeničný deproteinovaný

Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné

Škrob pšeničný deproteinovaný

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

404 kcal

Energia kJ

1687 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

95 g

Tuky

0 g

Vláknina

3 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (95 g) Tuky (0 g) Vláknina (3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (98.5 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.5 %)

Deproteinovaný pšeničný škrob je rafinovaná pšeničná múka zbavená tuku a bielkovín – jedná sa o polysacharid získaný zo zrna pšenice.

Deproteinovaný pšeničný škrob a zdravie

Škrob je zbavený všetkých bielkovín, neobsahuje lepok, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergiou na lepok. Škrob má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.

Deproteinovaný pšeničný škrob v kuchyni

Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- ovocných produktov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.