Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
404 kcal
Energia kJ
1687 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
95 g
Tuky
0 g
Vláknina
3 g
Deproteinovaný pšeničný škrob je rafinovaná pšeničná múka zbavená tuku a bielkovín – jedná sa o polysacharid získaný zo zrna pšenice.
Škrob je zbavený všetkých bielkovín, neobsahuje lepok, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergiou na lepok. Škrob má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.
Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- ovocných produktov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>