Kategória: Obilniny bezlepkové / Ostatné
Energia kcal
370 kcal
Energia kJ
1545 kJ
Bielkoviny
0.5 g
Sacharidy
86.7 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
0.1 g
Kukuričný škrob je rafinovaná kukuričná múka zbavená tuku a bielkovín – jedná sa o polysacharid získaný zo zrna kukurice.
Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.
Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- výživa,
- ovocných produktov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>