Kurzy ATAC

Škrob kukuričný

Kategória: Obilniny bezlepkové / Ostatné

Škrob kukuričný

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

370 kcal

Energia kJ

1545 kJ

Bielkoviny

0.5 g

Sacharidy

86.7 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

0.1 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0.5 g) Sacharidy (86.7 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (0.1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0.6 %) Sacharidy (98.2 %) Tuky (1.2 %) Vláknina (0.1 %)

Kukuričný škrob je rafinovaná kukuričná múka zbavená tuku a bielkovín – jedná sa o polysacharid získaný zo zrna kukurice.

Kukuričný škrob a zdravie

Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.

Kukuričný škrob v kuchyni

Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- výživa,
- ovocných produktov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.