Kurzy ATAC

Robi

Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné

Robi

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

150 kcal

Energia kJ

628 kJ

Bielkoviny

20.8 g

Sacharidy

10.8 g

Tuky

1.8 g

Vláknina

0.8 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (20.8 g) Sacharidy (10.8 g) Tuky (1.8 g) Vláknina (0.8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (58 %) Sacharidy (30.1 %) Tuky (10.8 %) Vláknina (1.1 %)

Základom robi mäsa sú pšeničné bielkoviny, v menšom podiele potom obsahujú pšeničné klíčky a bielkoviny červenej repy. Bielkoviny sú tepelne spracované. Výrobok neobsahuje živočíšne bielkoviny, cholesterol, sóju, syntetické farbivá ani konzervanty. Svojím vzhľadom aj chuťou silne pripomína mäso.

Dělaj a zdravie

Robi obsahuje lepok, nie je preto vhodné pre bezlepkovú diétu. Obsahuje absolútne minimum vlákniny, čo zlepšuje faktor stráviteľnosti. Z dôvodu používania vybraných zdrojov bielkovín na výrobu robi je minimalizované riziko obsahu xenobiotík.

Dělaj v kuchyni

Robi v kuchyni slúžia ako úplná alebo čiastočná náhrada mäsa. Robi sa vyrába v podobe:
- plátkov,
- rezancov,
- sekané,
- hotových jedál.
Pripravuje sa rovnakým spôsobom, ako mäso, je vhodné na:
- dusenie,
- pečenie,
- vyprážanie
.
Využíva sa aj za studena ako spestrenie do šalátov. V porovnaní s mäsom je tiež cenovo výhodnejšie.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.