Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
150 kcal
Energia kJ
628 kJ
Bielkoviny
20.8 g
Sacharidy
10.8 g
Tuky
1.8 g
Vláknina
0.8 g
Základom robi mäsa sú pšeničné bielkoviny, v menšom podiele potom obsahujú pšeničné klíčky a bielkoviny červenej repy. Bielkoviny sú tepelne spracované. Výrobok neobsahuje živočíšne bielkoviny, cholesterol, sóju, syntetické farbivá ani konzervanty. Svojím vzhľadom aj chuťou silne pripomína mäso.
Robi obsahuje lepok, nie je preto vhodné pre bezlepkovú diétu. Obsahuje absolútne minimum vlákniny, čo zlepšuje faktor stráviteľnosti. Z dôvodu používania vybraných zdrojov bielkovín na výrobu robi je minimalizované riziko obsahu xenobiotík.
Robi v kuchyni slúžia ako úplná alebo čiastočná náhrada mäsa. Robi sa vyrába v podobe:
- plátkov,
- rezancov,
- sekané,
- hotových jedál.
Pripravuje sa rovnakým spôsobom, ako mäso, je vhodné na:
- dusenie,
- pečenie,
- vyprážanie.
Využíva sa aj za studena ako spestrenie do šalátov. V porovnaní s mäsom je tiež cenovo výhodnejšie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>