Energia kcal
368 kcal
Energia kJ
1539 kJ
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Tapioková múka je produktom z hľúz manioku jedlého (Manihot esculenta) - tiež označovaného ako tapioca alebo yuca - pôvodne pochádzajúceho z tropických oblastí Ameriky. Rozlišujú sa horké a sladké varianty tejto plodiny, a to na základe obsahu glykozidov (horčín). Maniok je základnou potravinou pre stovky miliónov ľudí predovšetkým v tropických oblastiach.
Tapioková múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom polysacharidov s nízkym podielom vlákniny – má vysoký glykemický index, je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Tapioková múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- pudingov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>