Kurzy ATAC

Kuzu škrob prášok

Kategória: Zelenina / Ostatné

Kuzu škrob prášok

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

346 kcal

Energia kJ

1446 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

80 g

Tuky

1 g

Vláknina

1 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (80 g) Tuky (1 g) Vláknina (1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (96.8 %) Tuky (2.6 %) Vláknina (0.6 %)

Kuzu škrob je polysacharid získavaný z koreňa japonskej rastliny pueararie.

Kuzu škrob a zdravie

Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.

Kuzu škrob v kuchyni

Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- ovocných produktov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.