Kategória: Orechy a semená / Ostatné
Energia kcal
100 kcal
Energia kJ
417 kJ
Bielkoviny
2.7 g
Sacharidy
14.7 g
Tuky
2.7 g
Vláknina
1.3 g
Jedná sa o rastlinnú náhradu živočíšnych jogurtov, ktorá sa vyrába dužiny mladého kokosu, prípadne zo sušeného kokosu alebo kokosového mlieka. Tieto suroviny sa nechajú skvasiť pomocou živej probiotickej kultúry. Je možné ich zahustiť ovocím, prípadne agarom, želatínou, pektínom, xantánovou gumou a inými zahusťovadlami.
Kokosový jogurt neobsahuje laktózu, je teda vhodný aj pre osoby trpiace intoleranciou laktózy. Niektorí výrobcovia ale zlepšujú chuť a konzistenciu kokosových jogurtov ich živočíšnymi náprotivkami, v takýchto prípadoch je preto potrebné pozorne sledovať zloženie produktu. Jogurt neobsahuje lepok, je teda vhodný aj pre jedincov s neznášanlivosťou či alergiou na túto zložku. Je bohatým zdrojom vápnika, horčíka a draslíka.
Kokosový jogurt má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Jeho použitie je rovnaké ako pri živočíšnych jogurtoch. Je určený:
- pre priamu konzumáciu,
- do kaší,
- do cereálnych zmesí,
- do smoothie,
- do omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>