Kategória: Strukoviny / Ostatné
Energia kcal
353 kcal
Energia kJ
1477 kJ
Bielkoviny
17 g
Sacharidy
54 g
Tuky
4 g
Vláknina
10 g
Jedná sa o zmes jemne mletého hrachu bez šupiek, kukurice, ryže a pšeno. Vyrába sa v niekoľkých variantoch:
- základná je určená na zahusťovanie polievok a omáčok,
- pikantná dodáva pokrmom originálnu chuť a používa sa najviac na obaľovanie,
- vanilková je výborná na prípravu dezertov.
Hraška je český produkt.
Hraška je prirodzene bezlepková, je teda vhodná na bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka - tento prvok má zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Disponuje nízkou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Použitie hrašky je ľahké - je sypká, stačí ju zriediť vodou na požadovanú konzistenciu a pridať do pripravovaného pokrmu.
V omáčkach a polievkach hraška spoľahlivo nahradí múku a zápražku. Pri pečení a zapekaní je možné ju použiť namiesto vajec - dobre spája, pritom je chuťovo neutrálne, vajcia nahradí v slaných cestách. Neobsahuje žiadne dochucovadlá, glutaman sodný či farbivá, v tomto smere je možné ju považovať za kvalitnú potravinu.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>