Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Škorica ceylonská (je označovaná ako "pravá") obsahuje podstatne menej aromatické látky kumarínu, než škorica čínska (kassiová). Tento alkaloid je silne toxický (zaťažuje pečeň), je rozumnejšie preto preferovať škoricu ceylonskú, ktorá má jemnejšiu a výraznejšiu chuť, z dôvodu odlišného spôsobu spracovania je ale aj drahšia.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.