Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Omega-3 tuky sú citlivé na oxidáciu, v nevhodných podmienkach jej veľmi rýchlo podliehajú. Tento proces je možné výrazne spomaliť skladovaním O3 v chlade a bez prístupu svetla, zásadný vplyv má potom prítomnosť antioxidačných látok. Jednotlivé antioxidanty sa ale pýšia odlišnými účinkami. V posledných rokoch sa najčastejšie cituje vplyv polyfenolov, ktorých zaujímavým zdrojom je aj olivový olej (nerafinovaný). Pokiaľ cielite na príjem O3 zo stravy, dáva kombinácia ryby s kvalitným olivovým olejom svoj zmysel. Počítajte ale s tým, že nebudete mať záruku, že výrobca použil skutočne kvalitný olivový olej, teda s dostatočným obsahom polyfenolických látok.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.