Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Pokiaľ je mrkva v surovej podobe, môže vyšší podiel tepelne neupravenej vlákniny zaťažiť črevný trakt, u zdravého jedinca ale toto nie je nebezpečné, maximálne sa prejaví diskomfortom v oblasti trávenia. Vysoká koncentrácia karoténov môže spôsobiť žltooranžové sfarbenie kože (hyperkaroténémia), toto ale nie je zdravotne nebezpečné.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.