Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Vyšší podiel tuku vo večernom jedle je problematický práve kvôli navýšeniu príjmu energie. Pokiaľ v strave nesledujete rozloženie makroživín, riskujete ukladanie prebytku energie do vlastných zásob. Je preto výhodnejšie (nie ale nevyhnutné), keď posledné jedlo neobsahuje príliš vysoké množstvo tuku (tuk by ale obsahovať malo, tj optimálnou cestou je vyhýbať sa vysokotučným potravinám, ktoré vedia urobiť paseku v energetickej bilancii). Pokiaľ svoju energetickú bilanciu kontrolujete, tak večera s mierne vyšším podielom tuku nemusí byť problém, v takom prípade (zo zdravotných dôvodov) sledujte kvalitu zastúpeného tuku.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.