Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Fruktooligosacharidy sú štiepené probiotickými mikroorganizmami (teda aj niektorými kvasinkami). Pri tomto štiepení vznikajú mastné kyseliny, ktoré vytvárajú nepriaznivé podmienky pre patogénne kultúry - pri kvasinkových infekciách sa preto vyplácajú tieto prebiotiká používať. Ovocie je pri liečbe kandidózy diskutabilnou skupinou potravín. Všeobecne platí, že sa vypláca znižovať podiel cukrov v strave, vo vzťahu k ovociu sa jedná predovšetkým o zrelé banány a hroznové víno (prípadne bobuľoviny). Faktom je, že niektoré kyslejšie druhy ovocia sú naopak odporúčané v primeranom množstve (napr. 1x denne).
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.