Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Extrakt

Jedná sa o koncentrovanú formu potraviny – najčastejšie rastlinného pôvodu – ktorá obsahuje vysoké množstvo jej účinných látok (vitamínov, minerálov, antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín, fytochemických látok...). Extrakt sa získava procesom extrakcie, kedy sa používa voda, alkohol alebo iné rozpúšťadlo na oddelenie týchto účinných látok od zvyšku rastliny. Extrakty sa často používajú v doplnkoch stravy a liečivých prípravkoch, pretože poskytnú vysoké množstvo účinných látok bez nutnosti konzumácie veľkého množstva celej potraviny alebo rastliny. Ich užívanie prináša množstvo zdravotných výhod - podporu imunitného systému, zlepšenie trávenia, potlačenie zápalu a i.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi