Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Extrakt

Jedná sa o koncentrovanú formu potraviny – najčastejšie rastlinného pôvodu – ktorá obsahuje vysoké množstvo jej účinných látok (vitamínov, minerálov, antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín, fytochemických látok...). Extrakt sa získava procesom extrakcie, kedy sa používa voda, alkohol alebo iné rozpúšťadlo na oddelenie týchto účinných látok od zvyšku rastliny. Extrakty sa často používajú v doplnkoch stravy a liečivých prípravkoch, pretože poskytnú vysoké množstvo účinných látok bez nutnosti konzumácie veľkého množstva celej potraviny alebo rastliny. Ich užívanie prináša množstvo zdravotných výhod - podporu imunitného systému, zlepšenie trávenia, potlačenie zápalu a i.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.

Viac o Martinovi Jelínkovi