Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Všeobecne platí, že exrakty majú väčší nutričný potenciál, tzn. z dôvodu spôsobu ich výroby by mali obsahovať vyššiu koncentráciu účinných látok, ktoré sa pýšia lepšou biologickou využiteľnosťou. Pokiaľ výrobca neuvedie pri produkte bližšie informácie o forme extraktu, tak ako spotrebiteľ viete, že sa jedná o extrakt, teda rastlinný materiál zbavený vlákniny, v priemere s vyššou koncentráciou živín ako prášok, a súčasne vyššou biologickou využiteľnosťou. Pre väčšinu potenciálnych záujemcov je toto dostatočný argument, prečo investovať viac financií do jeho kúpy, než do suplementu s obsahom prášku.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.