Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Táto informácia je zo zákona povinná práve kvôli alkoholu. Pri fermentovaných nápojoch dochádza k tvorbe etanolu, ktorý vytvárajú kvasinky alkoholovým kvasením zo sacharidov. V podstate aj nealkoholické pivo obsahuje určité minimum alkoholu (väčšinou okolo 0,5 %). Je tak otázkou, koľko alkoholu sa vám podarí „vyrobiť“ v domácich podmienkach u kombuchy, a súčasne či budete ochotná konzumovať alkohol v priebehu tehotenstva (všeobecne platí, že tehotné ženy by sa alkoholu mali vyhýbať).
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.