Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mandľové mlieko

Mandľové mlieko

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Nelúpané mandle prelejeme v miske vriacou vodou a namáčame 10 minút.
2
Vodu zlejeme a mandle olúpeme.
3
V menšom množstve vody dôkladne rozmixujeme.
4
Pridáme 500 ml studenej vody.
5
Zamiešame a necháme cca 2–3 hodiny odstáť pri izbovej teplote.
6
Potom v mixéri rozmixujeme do konzistencie bieleho mlieka.
7
Prefiltrujeme cez jemnú látku alebo sitko.
8
Mlieko skladujeme v chladničke.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

132
kcal

551
kJ

Makroživiny

03581013 4.1 g3.8 g10.6 g2.4 g B S T Vl
Bielkoviny:4.1 g
Sacharidy:3.8 g
Tuky:10.6 g
Vláknina:2.4 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
1.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.1 g) Sacharidy (3.8 g) Tuky (10.6 g) Vláknina (2.4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.9 %) Sacharidy (11.9 %) Tuky (71.6 %) Vláknina (3.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.