Kurzy ATAC

Zeler stopkový sušený

Kategória: Korenie a ochucovadlá / Korenie

Zeler stopkový sušený

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

79 kcal

Energia kJ

330 kJ

Bielkoviny

1.8 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

12.5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (1.8 g) Sacharidy (10 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (12.5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.5 %) Sacharidy (53 %) Tuky (5.7 %) Vláknina (31.7 %)

Mierok zeler (Apium graveolens) je dvojročná bylina pestovaná ako koreňová zelenina, pri ktorej využívame listy a buľvy. Bol známy už v starovekom Egypte, v súčasnosti je typický pre stredomorskú, balkánsku, americkú aj anglickú kuchyňu.

Stopkový zeler sušený a zdravie

Listy sú zdrojom vitamínu C, karoténov a minerálnych látok, medzi ktorými vystupuje do popredia sodík.

Stopkový zeler sušený v kuchyni

Stopkový zeler sušený sa používa ako korenie:
- zeleninových obloh,
- šalátov,
- dusených zmesí,
- polievok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.