Kurzy ATAC

Vločky sójové naklíčené

Kategória: Strukoviny / Naklíčené

Vločky sójové naklíčené

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

458 kcal

Energia kJ

1913 kJ

Bielkoviny

32 g

Sacharidy

30 g

Tuky

18 g

Vláknina

18 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (32 g) Sacharidy (30 g) Tuky (18 g) Vláknina (18 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (29.3 %) Sacharidy (27.4 %) Tuky (35.4 %) Vláknina (7.9 %)

Sójové vločky naklíčené sa vyrábajú lisovaním naklíčených sójových bôbov (Glycine max).

Sójové vločky naklíčené a zdravie

Proces naklíčenia vedľa navyšovania nutričnej hodnoty potraviny, súčasne znižuje podiel antinutričných látok. Sójové vločky sú bezlepkové, sú teda vhodné pre bezlepkovú diétu. Sú veľmi bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, z minerálov draslíka a vápnika.
Vločky majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Sójové vločky naklíčené v kuchyni

Bežne sa používajú do slaných i sladkých pokrmov:
- polievok,
- kaší,
- karbonátok,
- müsli zmesí.
Majú ľahko orieškovú chuť.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.