Kategória: Strukoviny / Vločky
Energia kcal
519 kcal
Energia kJ
2169 kJ
Bielkoviny
38 g
Sacharidy
30 g
Tuky
22 g
Vláknina
18 g
Sójové vločky sa vyrábajú lisovaním lúpaných sójových bôbov (Glycine max). Vďaka tomuto procesu je odstránené vysoké množstvo antinutričných látok, ktoré sa vždy koncentrujú v šupke.
Sójové vločky sú bezlepkové, sú teda vhodné pre bezlepkovú diétu. Sú veľmi bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, z minerálov draslíka a vápnika. Vločky majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Bežne sa používajú do slaných i sladkých pokrmov:
- polievok,
- kaší,
- karbonátok,
- müsli zmesí.
Majú mierne orieškovú chuť.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>