Kurzy ATAC

Vločky sójové

Kategória: Strukoviny / Vločky

Vločky sójové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

519 kcal

Energia kJ

2169 kJ

Bielkoviny

38 g

Sacharidy

30 g

Tuky

22 g

Vláknina

18 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (38 g) Sacharidy (30 g) Tuky (22 g) Vláknina (18 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (30.6 %) Sacharidy (24.2 %) Tuky (38.2 %) Vláknina (6.9 %)

Sójové vločky sa vyrábajú lisovaním lúpaných sójových bôbov (Glycine max). Vďaka tomuto procesu je odstránené vysoké množstvo antinutričných látok, ktoré sa vždy koncentrujú v šupke.

Sójové vločky a zdravie

Sójové vločky sú bezlepkové, sú teda vhodné pre bezlepkovú diétu. Sú veľmi bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, z minerálov draslíka a vápnika. Vločky majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Sójové vločky v kuchyni

Bežne sa používajú do slaných i sladkých pokrmov:
- polievok,
- kaší,
- karbonátok,
- müsli zmesí.
Majú mierne orieškovú chuť.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.