Kurzy ATAC

Valeriánka sušená

Kategória: Zelenina / Sušená

Valeriánka sušená

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

150 kcal

Energia kJ

628 kJ

Bielkoviny

6 g

Sacharidy

10 g

Tuky

7 g

Vláknina

10 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6 g) Sacharidy (10 g) Tuky (7 g) Vláknina (10 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.7 %) Sacharidy (27.9 %) Tuky (42 %) Vláknina (13.3 %)

Poľníček je označenie pre listy valeriány poľnej (Valerianella locusta). Táto bylina pochádza zo Stredozemia, bylina je rozšírená vo väčšine oblastí mierneho pásma severnej pologule.

Poľníček sušený a zdravie

Listy valeriány poľnej sú bohatým zdrojom draslíka, odporúčajú sa tak pre ovplyvnenie funkcie srdcovo-cievneho systému. Z ďalších prvkov je významnejšie zastúpený vápnik, konzumácia poľníka je tak prospešná srdcovo-cievnemu systému.

Poľníček sušený v kuchyni

Poľníček sa v kuchyni používa rovnakým spôsobom ako ostatné druhy listovej zeleniny a korenia.
Poľníček sa používa ako súčasť:
- zeleninových obloh,
- šalátov,
-
občas aj dusených zmesí.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.