Energia kcal
144 kcal
Energia kJ
600 kJ
Bielkoviny
12.9 g
Sacharidy
0.7 g
Tuky
9.6 g
Vláknina
0 g
Vajcia pštrosa dvojprstého (Struthio camelus) - nelietavého vtáka pochádzajúceho z Afriky a vážiaceho 90 - 130 kg.
Vajcia obsahuje vysoký podiel kvalitných bielkovín a tukov, kde prevažujú zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny. Sú bohatým zdrojom cholesterolu, ktorý je vo väčšom množstve rizikový pre srdcovo-cievny systém, je preto vhodné mať ich konzumáciu pod kontrolou. Je kvalitným zdrojom vitamínu D3, ktorý podporuje metabolizmus vápnika a jeho ukladanie do kostí.
Pštrosie vajcia pripravujeme všetkými bežnými spôsobmi:
- varená,
- pečená,
- vyprážané,
- nakladaná.
Vajcia sa používajú pri výrobe:
- cestovín,
- majonéz,
- múčnikov,
- dezertov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>