Energia kcal
183 kcal
Energia kJ
763 kJ
Bielkoviny
12.9 g
Sacharidy
1.4 g
Tuky
13.6 g
Vláknina
0 g
Tieto vajcia znáša kačica domáca (Anas platyrhynchos domestica). Pochádza z oblasti Egypa a Mezopotámie, ich domestikácia prebehla v treťom tisícročí pnl.
Vajcia obsahujú vysoký podiel kvalitných bielkovín a tukov, kde prevažujú zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny. Sú bohatým zdrojom cholesterolu, ktorý je vo väčšom množstve rizikový pre srdcovo-cievny systém, je preto vhodné mať ich konzumáciu pod kontrolou.
Je kvalitným zdrojom vitamínu D3, ktorý podporuje metabolizmus vápnika a jeho ukladanie do kostí.
Kačacie vajcia pripravujeme všetkými bežnými spôsobmi:
- varená,
- pečená,
- vyprážané,
- nakladaná.
Vajcia sa používajú pri výrobe:
- cestovín,
- majonéz,
- múčnikov,
- dezertov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>