Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny
Energia kcal
326 kcal
Energia kJ
1364 kJ
Bielkoviny
14 g
Sacharidy
47 g
Tuky
7 g
Vláknina
4 g
Tortellini sú cestoviny prstencovitého tvaru vyrábané z teffovej múky a vody, plnené najčastejšie bravčovým mäsom, mortadellou (mäkká bravčová saláma) a parmezánom. Pôvodom pochádzajú z Talianska, kde patria medzi typické pokrmy pre túto kuchyňu.
Cestoviny neobsahujú lepok, sú teda vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je nízka, je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Pretože sú originálne tortellini plnené aj syrom, obsahujú menšie množstvo laktózy. Nie sú preto vhodné pre jedincov postihnutých laktózovou intleranciou.
Cestoviny sú vhodné ako:
- príloha,
- samostatný chod ochutený omáčkou,
- prípadne sa používajú na spestrenie polievok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.