Energia kcal
275 kcal
Energia kJ
1148 kJ
Bielkoviny
3 g
Sacharidy
58 g
Tuky
0.8 g
Vláknina
6 g
Sušením ovocia sa zvyšuje jeho energetická hodnota (v prepočte na rovnakú hmotnosť), ktorá je tak podstatne vyššia, ako u čerstvých zdrojov. To isté platí aj o glykemickom indexe. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sušené ovocie je veľmi bohatým zdrojom draslíka, má tak pozitívny vplyv na činnosť srdca a ciev.
Sušené ovocie sa bežne konzumuje:
- samotné,
- ako súčasť ovocných šalátov,
- spoločne s dezertmi,
- ako súčasť kaší.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>