Kurzy ATAC

Sušené ovocie zmes

Kategória: Ovocie / Sušené

Sušené ovocie zmes

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

275 kcal

Energia kJ

1148 kJ

Bielkoviny

3 g

Sacharidy

58 g

Tuky

0.8 g

Vláknina

6 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (3 g) Sacharidy (58 g) Tuky (0.8 g) Vláknina (6 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (4.6 %) Sacharidy (88.4 %) Tuky (2.6 %) Vláknina (4.4 %)

Sušené ovocie zmes a zdravie

Sušením ovocia sa zvyšuje jeho energetická hodnota (v prepočte na rovnakú hmotnosť), ktorá je tak podstatne vyššia, ako u čerstvých zdrojov. To isté platí aj o glykemickom indexe. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sušené ovocie je veľmi bohatým zdrojom draslíka, má tak pozitívny vplyv na činnosť srdca a ciev.

Sušené ovocie zmes v kuchyni

Sušené ovocie sa bežne konzumuje:
- samotné,
- ako súčasť ovocných šalátov,
- spoločne s dezertmi,
- ako súčasť kaší.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.