Kategória: Strukoviny / Múka
Energia kcal
345 kcal
Energia kJ
1442 kJ
Bielkoviny
30 g
Sacharidy
12 g
Tuky
15 g
Vláknina
17 g
Sójový šrot sa vyrába zošrotovaním sójových bôbov (Glycine).
Sójový šrot je bezlepkový, je teda vhodný pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka, vápnika a horčíka. Tieto prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sójový šrot sa používa najčastejšie ako krmivo pre dobytok. Ďalej ako surovina na výrobu:
- odtučnené sójové múky,
- sójových koncentrátov, izolátov alebo hydrolyzátov.
- pečiva (ako súčasť múčnych zmesí).
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>