Kurzy ATAC

Špagety ryžové

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Špagety ryžové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

358 kcal

Energia kJ

1495 kJ

Bielkoviny

3.4 g

Sacharidy

79.8 g

Tuky

0.6 g

Vláknina

2 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (3.4 g) Sacharidy (79.8 g) Tuky (0.6 g) Vláknina (2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (4 %) Sacharidy (93.4 %) Tuky (1.5 %) Vláknina (1.1 %)

Produkt vyrobený z ryžovej (Oryza sativa) múky a vody.

Ryžové spaghetti a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Ryžové spaghetti v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.