Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny
Energia kcal
367 kcal
Energia kJ
1536 kJ
Bielkoviny
14.1 g
Sacharidy
57.2 g
Tuky
6.1 g
Vláknina
7 g
Produkt vyrobený z quinoovej (Chenopodium quinoa) múky a vody.
Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a draslíka – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému. Hodnota glykemického indexu je stredná, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>