Kurzy ATAC

Špagety quinoove

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Špagety quinoove

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

367 kcal

Energia kJ

1536 kJ

Bielkoviny

14.1 g

Sacharidy

57.2 g

Tuky

6.1 g

Vláknina

7 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (14.1 g) Sacharidy (57.2 g) Tuky (6.1 g) Vláknina (7 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.1 %) Sacharidy (65.2 %) Tuky (15 %) Vláknina (3.8 %)

Produkt vyrobený z quinoovej (Chenopodium quinoa) múky a vody.

Quinoové spaghetti a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a draslíka – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému. Hodnota glykemického indexu je stredná, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Quinoové spaghetti v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.