Energia kcal
72 kcal
Energia kJ
298 kJ
Bielkoviny
14 g
Sacharidy
2.6 g
Tuky
0.2 g
Vláknina
0 g
Šmakoun je produkt vyrábaný tepelným spracovaním vaječných bielkov. Často sa obohacuje o niektoré nutrične hodnotné látky alebo korenie, od toho sa odvíja aj jeho následné využitie pri príprave jedál.
Šmakoun je koncentrovaným zdrojom kvalitných bielkovín. Neobsahuje prakticky žiadne tuky ani cholesterol, je prirodzene bezlepkový s nízkou energetickou hodnotou. Toto špecifické zloženie môžu oceniť predovšetkým ľudia:
- postihnutí diabetom,
- trpiaci celiakiou,
- v redukčných diétach,
- so zvýšenou potrebou bielkovín (športovci, deti).
Šmakoun je možné spracovať takmer na všetky spôsoby. Využitie je preto veľmi široké, napr.:
- dezerty,
- nátierky,
- mäsové výrobky,
- zapekané jedlá,
- šaláty.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>