Kurzy ATAC

Rukola sušená

Kategória: Zelenina / Sušená

Rukola sušená

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

114 kcal

Energia kJ

474 kJ

Bielkoviny

8 g

Sacharidy

10 g

Tuky

2 g

Vláknina

10 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (8 g) Sacharidy (10 g) Tuky (2 g) Vláknina (10 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (29.5 %) Sacharidy (36.9 %) Tuky (15.9 %) Vláknina (17.7 %)

Rukola je označenie pre listy rokety siatej (Eruca sativa). Táto bylina pochádza pôvodne zo Stredozemia.

Rukola a zdravie

Listy rokety siatej sú bohatým zdrojom draslíka a vápnika. Odporúčajú sa tak pre ovplyvnenie funkcie srdcovo-cievneho systému a nervovej sústavy. Je významným zdrojom vitamínu C a zložiek, ktoré stimulujú tráviace pochody. Má mierne močopudné účinky.

Rukola v kuchyni

Rukola sa v kuchyni používa rovnakým spôsobom ako ostatné druhy listovej zeleniny a korenia.
Používa sa ako súčasť:
- zeleninových obloh,
- šalátov,
-
občas aj dusených zmesí.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.