Kategória: Obilniny lepkové / Cestoviny
Energia kcal
363 kcal
Energia kJ
1518 kJ
Bielkoviny
9 g
Sacharidy
72 g
Tuky
2 g
Vláknina
3 g
Produkt vyrobený z jačnej (Hordeum) múky.
Cestoviny obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je stredná, konzumácia ich vyššieho množstva ale z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladinu krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Cestoviny sú vhodné ako príloha či ako spestrenie polievok. Väčšinou sa z dôvodu menšieho podielu vlákniny uvaria rýchlejšie ako cestoviny vyrobené z celozrnnej múky.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>