Kurzy ATAC

Olej z vlašských orechov

Kategória: Tuky a oleje / Rastlinné

Olej z vlašských orechov

Nutričné hodnoty (100 ml):

Energia kcal

855 kcal

Energia kJ

3578 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

95 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (95 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (100 %) Vláknina (0 %)

Olej z vlašských orechov je získavaný lisovaním semien Orecha kráľovského ( Juglans regia). Tento mohutný listnatý strom pochádza pôvodne z Balkánskeho polostrova, odkiaľ sa rozšíril takmer do celého sveta.

Olej z vlašských orechov a zdravie

Olej z vlašských orechov bohatým zdrojom nenasýtených (predovšetkým omega-6) tukov, ktoré majú vplyv na funkciu srdcovo-cievneho systému a nervovej sústavy.

Olej z vlašských orechov v kuchyni

Olej z vlašských orechov sa odporúča častejšie na studenú kuchyňu. Má svetlú, mierne žltkastú až žltú farbu.
Používa sa:
- na ochutenie šalátov,
- na prípravu dresingov,
- ako súčasť zálievok,
- na ochutenie cestovín,
- pri výrobe nátierok,
- pri príprave majonéz,
- na výrobu omáčok,
- na prípravu múčnikov,
- na ochutenie kaší.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.