Kategória: Tuky a oleje / Rastlinné
Energia kcal
855 kcal
Energia kJ
3578 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
95 g
Vláknina
0 g
Olej z vlašských orechov je získavaný lisovaním semien Orecha kráľovského ( Juglans regia). Tento mohutný listnatý strom pochádza pôvodne z Balkánskeho polostrova, odkiaľ sa rozšíril takmer do celého sveta.
Olej z vlašských orechov bohatým zdrojom nenasýtených (predovšetkým omega-6) tukov, ktoré majú vplyv na funkciu srdcovo-cievneho systému a nervovej sústavy.
Olej z vlašských orechov sa odporúča častejšie na studenú kuchyňu. Má svetlú, mierne žltkastú až žltú farbu.
Používa sa:
- na ochutenie šalátov,
- na prípravu dresingov,
- ako súčasť zálievok,
- na ochutenie cestovín,
- pri výrobe nátierok,
- pri príprave majonéz,
- na výrobu omáčok,
- na prípravu múčnikov,
- na ochutenie kaší.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>