Kurzy ATAC

Olej hořčičný

Kategória: Tuky a oleje / Rastlinné

Olej hořčičný

Nutričné hodnoty (100 ml):

Energia kcal

900 kcal

Energia kJ

3762 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

99.9 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (99.9 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (100 %) Vláknina (0 %)

Horčičný olej je získavaný lisovaním semienok horčice siatej (Sinapis albumu).

Horčičný olej a zdravie

Horčičný olej obsahuje vysoký podiel mononenasýtených mastných kyselín, ktoré v tomto zastúpení majú významný vplyv na funkciu srdcovo-cievneho systému a nervovej sústavy. Významný je aj podiel vitamínu E, ktorý zvyšuje antioxidačnú kapacitu organizmu.

Horčičný olej v kuchyni

Horčičný olej sa odporúča predovšetkým na studenú kuchyňu. Má svetlú, mierne žltkastú až žltú farbu.
Používa sa:
- na ochutenie šalátov,
- na prípravu dresingov,
- ako súčasť zálievok,
- na ochutenie cestovín,
- pri výrobe nátierok,
- pri príprave majonéz,
- na výrobu omáčok,
- na prípravu múčnikov,
- na ochutenie kaší.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.