Kategória: Tuky a oleje / Rastlinné
Energia kcal
900 kcal
Energia kJ
3762 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
99.9 g
Vláknina
0 g
Horčičný olej je získavaný lisovaním semienok horčice siatej (Sinapis albumu).
Horčičný olej obsahuje vysoký podiel mononenasýtených mastných kyselín, ktoré v tomto zastúpení majú významný vplyv na funkciu srdcovo-cievneho systému a nervovej sústavy. Významný je aj podiel vitamínu E, ktorý zvyšuje antioxidačnú kapacitu organizmu.
Horčičný olej sa odporúča predovšetkým na studenú kuchyňu. Má svetlú, mierne žltkastú až žltú farbu.
Používa sa:
- na ochutenie šalátov,
- na prípravu dresingov,
- ako súčasť zálievok,
- na ochutenie cestovín,
- pri výrobe nátierok,
- pri príprave majonéz,
- na výrobu omáčok,
- na prípravu múčnikov,
- na ochutenie kaší.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>