Kategória: Strukoviny / Fermentované
Energia kcal
252 kcal
Energia kJ
1054 kJ
Bielkoviny
18 g
Sacharidy
14 g
Tuky
10 g
Vláknina
14 g
Natto, označované aj ako sójový fermentovaný syr, je pomenovanie pre fermentované sójové bôby (Glycine max) pomocou baktérií Bacillus subtilis. Jedná sa o tradičnú ázijskú pochutinu, ktorá je typická svojou konzistenciou aj vcelku intenzívnym zápachom.
Natto je bohatým zdrojom draslíka a vápnika – oba prvky majú zásadný význam pre činnosť srdca. Natto je najbohatšou potravinou na vitamín K2 – tento má napríklad priamy vplyv na metabolizmus vápnika. Natto má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Aziati používajú natto na dochutenie jedál na tanieri, najčastejšie v kombinácii s ryžou.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>