Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
361 kcal
Energia kJ
1507 kJ
Bielkoviny
13 g
Sacharidy
65 g
Tuky
2 g
Vláknina
8 g
Teffová múka sa vyrába rozomletím zŕn rastliny Milička habešská (Eragrostis tef). Ide o obilninu pôvodne pochádzajúcu z Etiópie. Je známych takmer 300 rôznych variantov, ktoré produkujú zrná s odlišnou farbou i chuťou.
Teffová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka, vápnika a horčíka. Minerály majú zásadný vplyv na nervosvalovú koordináciu, v pomere zastúpenom v teffe sa najviac hodí pre športovcov ako súčasť predzáťažovej stravy. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Teffová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>