Kurzy ATAC

Múka sójová odtučnená

Kategória: Strukoviny / Múka

Múka sójová odtučnená

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

233 kcal

Energia kJ

975 kJ

Bielkoviny

40 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0 g

Vláknina

12 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (40 g) Sacharidy (10 g) Tuky (0 g) Vláknina (12 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (71.8 %) Sacharidy (17.9 %) Tuky (0 %) Vláknina (10.3 %)

Sójová múka odtučnená sa vyrába rozomletím sójových bôbov (Glycine max) a odstránením tukov.

Sójová múka odtučnená a zdravie

Sójová múka odtučnená je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka - tento prvok má zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Sójová múka odtučnená v kuchyni

Sójová múka odtučnená sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.