Kurzy ATAC

Múka sójová

Kategória: Strukoviny / Múka

Múka sójová

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

409 kcal

Energia kJ

1708 kJ

Bielkoviny

35 g

Sacharidy

10 g

Tuky

20 g

Vláknina

20 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (35 g) Sacharidy (10 g) Tuky (20 g) Vláknina (20 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (35.8 %) Sacharidy (10.2 %) Tuky (44.1 %) Vláknina (9.8 %)

Sójová múka sa vyrába rozomletím sójových bôbov (Glycine max).

Sójová múka a zdravie

Sójová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka, vápnika a horčíka. Tieto prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Sójová múka v kuchyni

Sójová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.