Kategória: Strukoviny / Múka
Energia kcal
409 kcal
Energia kJ
1708 kJ
Bielkoviny
35 g
Sacharidy
10 g
Tuky
20 g
Vláknina
20 g
Sójová múka sa vyrába rozomletím sójových bôbov (Glycine max).
Sójová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka, vápnika a horčíka. Tieto prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sójová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>