Kurzy ATAC

Múka quinoová

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka quinoová

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

367 kcal

Energia kJ

1535 kJ

Bielkoviny

14 g

Sacharidy

57 g

Tuky

6 g

Vláknina

8 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (14 g) Sacharidy (57 g) Tuky (6 g) Vláknina (8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16 %) Sacharidy (65 %) Tuky (14.7 %) Vláknina (4.4 %)

Quinoová múka sa vyrába rozomletím zŕn mrlíka čilského (Chenopodium quinoa).

Quinoová múka a zdravie

Quinoová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom bielkovín, ďalej je významná vyšším podielom draslíka, horčíka a fosforu. Disponuje strednou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Quinoová múka v kuchyni

Quinoová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.