Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
367 kcal
Energia kJ
1535 kJ
Bielkoviny
14 g
Sacharidy
57 g
Tuky
6 g
Vláknina
8 g
Quinoová múka sa vyrába rozomletím zŕn mrlíka čilského (Chenopodium quinoa).
Quinoová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom bielkovín, ďalej je významná vyšším podielom draslíka, horčíka a fosforu. Disponuje strednou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Quinoová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>