Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
368 kcal
Energia kJ
1538 kJ
Bielkoviny
11 g
Sacharidy
64 g
Tuky
4 g
Vláknina
9 g
Prosná múka sa vyrába rozomletím zŕn prosa (Panicum).
Prosná múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka a fosforu. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Prosná múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>