Kurzy ATAC

Múka prosná

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka prosná

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

368 kcal

Energia kJ

1538 kJ

Bielkoviny

11 g

Sacharidy

64 g

Tuky

4 g

Vláknina

9 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (11 g) Sacharidy (64 g) Tuky (4 g) Vláknina (9 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.5 %) Sacharidy (72.8 %) Tuky (9.8 %) Vláknina (4.9 %)

Prosná múka sa vyrába rozomletím zŕn prosa (Panicum).

Prosná múka a zdravie

Prosná múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka a fosforu. strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Prosná múka v kuchyni

Prosná múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.