Kategória: Obilniny lepkové / Múka
Energia kcal
405 kcal
Energia kJ
1692 kJ
Bielkoviny
15 g
Sacharidy
59 g
Tuky
9 g
Vláknina
7 g
Ovsená múka hrubá sa vyrába rozomletím ovseného zrna (Avena). Ovsená múka sa od celozrnnej múky líši nižším obsahom otrúb aj klíčkov, je teda nutrične chudobnejšia.
Ovsená múka je zdrojom lepku, nie je preto vhodná pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Ovsená múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- pečiva,
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok, omáčok, mäsových a zeleninových zmesí.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>