Kategória: Orechy a semená / Múky
Energia kcal
625 kcal
Energia kJ
2614 kJ
Bielkoviny
20 g
Sacharidy
17 g
Tuky
50 g
Vláknina
10 g
Mandlová múka sa vyrába rozomletím plodmi Mandlone obyčajnej (Prunus dulcis). Jedná sa o kôstkovicu pochádzajúcu z Afriky a Ázie, odkiaľ bola rozšírená do teplých oblastí celého sveta. Najväčším producentom sú USA.
Mandľová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je významným zdrojom bielkovín, ovplyvňuje tak v nemalom rozsahu nutričné zloženie pokrmov. Patrí medzi bohaté zdroje vápnika, horčíka a draslíka – tieto prvky rozhodujú o správnom fungovaní srdcovo-cievnej sústavy. Múka má nízku hodnotu glykemického indexu, čo je dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- postihnutých diabetom,
- s inzulínovou rezistenciou,
- v redukčných diétach.
Mandľová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- dezertov,
- kaší,
- cereálií,
- pečiva,
- smoothie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>