Kurzy ATAC

Múka kukuričná polohrubá

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka kukuričná polohrubá

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

408 kcal

Energia kJ

1703 kJ

Bielkoviny

5.6 g

Sacharidy

82.2 g

Tuky

4 g

Vláknina

2 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (5.6 g) Sacharidy (82.2 g) Tuky (4 g) Vláknina (2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (5.8 %) Sacharidy (84.4 %) Tuky (8.8 %) Vláknina (1 %)

Kukuričná múka polohrubá sa vyrába rozomletím zŕn kukurice (Zea mays).

Kukuričná múka polohrubá a zdravie

Kukuričná múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používa na odvodnenie) a horčíka - oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má vysoký glykemický index. S touto informáciou by mali správne naložiť predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v redukčných diétach.

Kukuričná múka polohrubá v kuchyni

Kukuričná múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.