Kurzy ATAC

Múka hrachová zelená

Kategória: Strukoviny / Múka

Múka hrachová zelená

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

225 kcal

Energia kJ

942 kJ

Bielkoviny

10 g

Sacharidy

40 g

Tuky

0 g

Vláknina

8 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (10 g) Sacharidy (40 g) Tuky (0 g) Vláknina (8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.6 %) Sacharidy (74.3 %) Tuky (0 %) Vláknina (7.1 %)

Hrachová múka sa vyrába rozomletím zŕn hrachu (Pisum sativum).

Hrachová múka a zdravie

Hrachová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka -   tento prvok má zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Hrachová múka v kuchyni

Hrachová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.