Kategória: Strukoviny / Múka
Energia kcal
225 kcal
Energia kJ
942 kJ
Bielkoviny
10 g
Sacharidy
40 g
Tuky
0 g
Vláknina
8 g
Hrachová múka sa vyrába rozomletím zŕn hrachu (Pisum sativum).
Hrachová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka - tento prvok má zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Hrachová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>