Kategória: Orechy a semená / Múky
Energia kcal
372 kcal
Energia kJ
1554 kJ
Bielkoviny
34 g
Sacharidy
6 g
Tuky
16 g
Vláknina
30 g
Horčičná múka sa vyrába rozomletím semienok horčice siatej (Sinapis albumu).
Horčičná múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je významným zdrojom bielkovín, ovplyvňuje tak v nemalom rozsahu nutričné zloženie pokrmov. Významný je obsah sodíka, ktorý má vplyv na funkciu srdcovo-cievneho systému a metabolizmus vody v tele. Semená majú nízku hodnotu glykemického indexu, čo je dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- postihnutých diabetom,
- s inzulínovou rezistenciou,
- v redukčných diétach.
Sú tiež bohatým zdrojom fytátov. Tieto antinutričné látky komplikujú vstrebávanie niektorých minerálov, z týchto dôvodov je vhodné ich pred konzumáciou tepelne upravovať, prípadne ich príjem obmedziť na primerané množstvo.
Horčičná múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- dezertov,
- kaší,
- cereálií,
- pečiva,
- smoothie,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>