Kurzy ATAC

Korenie ružové

Kategória: Korenie a ochucovadlá / Korenie

Korenie ružové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

295 kcal

Energia kJ

1231 kJ

Bielkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Jedná sa o plody balzamovca pepřového (Schinus molle). Často sa označuje ako brazílske alebo peruánske korenie, pôvod má v Brazílii a Peru.

Korenie ružové a zdravie

Listy tohto stromu sa používajú na ich antibakteriálne a antiseptické účinky. Korenie má aj antidepresívny vplyv, vo vyšších dávkach ale vykazuje toxické účinky.

Korenie ružové v kuchyni

Má len mierne pálčivú chuť, používa sa predovšetkým ako doplnok k zmesi s čiernym, zeleným a bielym korením.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.